5/25/2017

PARAS AIKA VUODESTA

Kesä on vihdoin tullut! *riemunkiljahduksia*

Kuinka pirteäksi ihmisen voikaan tehdä vihertävä nurmikko ja kesän ensimmäiset silmut puissa..? Rakastan tuota nurmikon sekä meren tuoksua.. Niin, ja unohtamatta lempeän lämpöistä alkukesän tuulta.. Rakastan sitä, kun illat ovat valoisat ja aamut suorastaan huutavat sinut ulos nauttimaan kauniista säästä. Jos saisin päättää, niin oleskelisin kauniina kesäpäivinä ulkona ympäri vuorokauden.. Ottaisin aamulla viltin mukaan, menisin sopivasti varjossa olevan puun alle pelailemaan lautapelejä ja syömään jäätelöä. Kyllä, koko päiväksi. Samaistuuko kukaan muu tuntemuksiini?  Vaikka rakastankin joulua ja sitä kaikkea tunnelmaa hämärtyvissä illoissa, puhumattakaan jouluherkuista, niin kesä on silti ihmisen parasta aikaa. Huomaan omassa vireystilassani niin selkeästi tämän valoisuuden. Ihanaa! Kesä, älä lopu koskaan..

Teimme poikaystäväni kanssa pienen reissun Tampereelle viime viikonloppuna. Tampere oli ottanut huiman etumatkan kesän viettoon Vaasaan verrattuna. Saavuimme Tampereelle illalla kahdeksan pintaan ja lämpömittari näytti +20. Kaupungin terassit pursuilivat iloisia ihmisiä ja vastaantulijat kävelivät sandaaleissa.  Olimme hieman hämillämme :'D

Tampere-viikonloppuun kuului rentoa hengailua ja paljon hyvää ruokaa (mitä muuta ihminen tarviikaan, heh?) 


Lauantaiaamun aloitimme erittäin herkullisella shampanja-brunssilla Fazer Cafe'ssa. Buffet-tyyppiset ruokapaikat ovat kyllä huonoja minulle.. Menen sekaisin kaikesta ruoan määrästä, sillä haluaisin maistaa kaikkea. Tarjolla oli mm. Paahdettua nuudelipähkinä -salaattia, paahdettua kukkakaalisalaattia, lämpimiä vuoksenpiirakoita munavoilla, croissantteja (mun lempparit!) tacomaustettua kanaa, leipiä, skagenmössöä, jugurttia, puuroa, grillattua paprikaa, muutamaa eri smoothieta... Ja kakkuja! Eikä tässä ollut edes kaikkia.. 

Brunssi maistui erittäin hyvältä, etenkin tuo kuvassa näkyvä shampanja ;)
Voi kun tulisi useammin lähdettyä/järjestettyä viikonloppubrunsseja. 


Illalla meillä oli pöytävaraus Tampereen suhteellisen uudessa ravintolassa: Tampellassa. Jo ravintolaan sisään astuessamme aloin ylistämään kyseistä ravintolaa :D Ihana sijainti (veden äärellä), kaunis sisustus ja ruoka.. No se oli täydellistä!

Meidät ohjattiin pöytään istumaan ystävällisesti heti ovelta. Tarjoilijaa saimme kyllä odotella ehkä turhankin pitkään (tätä selittää runsas asiakasmäärä), mutta herkullisen ruoan ansiosta annettakoon se anteeksi, haha. 
Tilasimme alkuun parsakeittoa paahdetun parmesaanijuuston kera. Oi että, tuo keitto oli suussasulavaa. Olisin voinut syödä tuota kokonaisen kattilallisen. 

Oli muuten hauskaa, kun tarjoilija kaatoi keiton vasta meidän pöydässä  lautasille.


Pääruoaksi tilasin kuhaa. Otin riskin ja tilasin jotain, mitä en ole koskaan ennen syönyt. Ja onneksi otin, sillä koko annos oli jokaista murua myöten sellainenkin makuelämys, että oksat pois. Arvatkaa vain, kuinka kovaa minun olisi tehnyt mieli nuolla tuo lautanen kaikesta kastikkeesta?

Annos koostui: Paahdetusta kuhasta, kantarellikastikkeesta sekä ruohosipuli-perunapyreestä. 
Jos olette joskus menossa  Ravintola Tampellaan, niin suosisttelen tuota annosta lämpimästi. Annokset olivat myös erittäin upeita, joka onkin itselleni tärkeä seikka, mikäli menen ravintolaan syömään. Tampella saa kyllä minulta arvosanaksi 10+.

Olin jo etukäteen haaveillut ravintolan jälkiruoka -puolesta, mutta vatsani oli näiden kahden aterian jäljiltä niin täynnä, etten valitettavasti olisi jaksanut syödä enää mitään. Noh, ensi kerralla uusi yritys.


Tällaisen kauniin näköalan siivittämänä tepastelimme unten maille. 

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja: